החומרים:
1 ק"ג חצילים קטנטנים שטופים
2 ראשי שום גדולים קלופים וקצוצים דק
4 כפות שמן
2 כוסות חומץ לבן
1 כוס מים
1 כף גדושה מלח
2 כפיות סוכר מחוקות (כפית לתערובת החומץ וכפית למלית)
2 כפות גדושות בהרט
10 עלי בזיליקום קצוצים למילוי.
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים, מלח, סוכר וחומץ.
- מסדרים את החצילים כך שכולם יהיו מכוסים בנוזלים. מכסים את הסיר ומרתיחים את החצילים ארבע דקות .
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה .
הכנת המילוי
1. משחימים במחבת את השום הקצוץ בשמן, מוסיפים את הבהרט, מקטינים את הלהבה ומוסיפים את הסוכר וחצי כוס מהנוזלים בהם הורתחו החצילים. מורידים מהאש אחרי דקה.
2. מוציאים חציל לצלחת שטוחה וחורצים חריץ לכל אורכו עד הגבעול כך ששני החלקים נשארים מחוברים ע"י הגבעול והכותרת.
3. חורצים בכפית שני חריצים בחציל מבפנים וממלאים בתערובת השום.
מסדרים בצפיפות בצנצנת עם מכסה.
שופכים את הנוזלים שנשארו בסיר על החצילים ומכניסים למקרר.
מוכן לאחר יומיים.