החומרים:
חצי ק"ג כרוב כבוש
4 שזיפים מיובשים
100 ג"ר שומן מעושן (בוצ'ק)
300 ג"ר תפוחי אדמה
1 בצל
2 כפות שומן
1 שן שום
2 עלי דפנה
2 כפיות אבקת מרק
מלח
פלפל
מרווה
אופן ההכנה:
להרטיב את השזיפים במים פושרים
לשטוף הכרוב,לחתוך ולסנן
לקלף הבצל ולחתוך דק
לקלף תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות
לקלף השום ולחתוך לחתיכות קטנות
את השומן המעושן לחתוך לקוביות קטנות
בסיר להשחים השום (2 כפיות) , השומן המעושן,בצל ושום
להוסיף הכרוב ולטגן כ 4 דקות
להוסיף 2 כוסות מים ולאדות 10 דקות
לנקות השזיפים מהגרעינים ולחתוך לחתיכות קטנות
לשמור את הנוזל שבו התרככו השזיפים
להוסיף השזיפים ותפוחי האדמה,להוסיף 2 כוסות מים ,אבקת המרק,עלי דפנה וכן את המים מהשזיפים
להרתיח כ 15 דקות
להוסיף מלח ופלפל לטעם