החומרים:
2 ליטר מרק עוף
כוס אורז
8 מלפפונים חמוצים
1 בצל (קוביה)
פלפל ירוק חתוך לקוביות
חבילת שמיר
2 כפות פלפל חריף גרוס
200 מ"ל שמנת
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות מהשמן במחבת ולהוסיף את האורז
לאחר שהשחים (תוך כדי ערבוב)
להוסיף את הפלפל הירוק-כשאשר חם להוסיף למרק עוף חם
להרטיח עד שהאורז רך
בזמן שהאורז מתבשל מחמים על מחבת כף שמן זית,בצל ומלפפונים חמוצים מגורדים עבה
לחמם ומדי פעם להוסיף מיץ מלפפונים החמוצים
כאשר האורז רך להוסיף את תכולת המחבת לסיר
להוסיף השמיר ואת השמנת בסוף תהליך הבישול
להוסיף מלח ופלפל שחור לטעם
ניתן לשפר עם תוספת מי חמוצים
יש לזכור שיש מלח בחמוצים ולכן התוספות בזהירות