חמוצים יפניים מעורבים עם סויה

חמוצים יפניים מעורבים עם סויה

החומרים:
1/2 1 ליטר מים

1/4 כוס סוכר
3/4 כוס חומץ אורז
 1 כפית שמן שומשום קלוי
1/2 כפית מלח
מעט פלפל לבן
1/2 כוס סויה

 3 קולורבי גדולים ללא קליפה

20 צנוניות

2 גזרים 

 2 פלפלים 

 2 מלפפונים

 אופן הכנה:

לחתוך את הקולורבי,הצנוניות,גזר,פלפלים והמלפפונים
מרתיחים את המים בסיר מוסיפים את הסוכר ומערבבים .
מוסיפים את הסויה, המלח והפלפל הלבן. מכניסים את הירקות לצנצנת ושופכים את התחמיץ החם על הירקות. יש לדאוג לכיסוי מלא  שלהירקות .
מניחים לצנצנת להתקרר  אז  כאשר התערובת התקררה מוסיפים את החומץ ומכניסים למקרר לעשרים וארבע שעות לפחות.
לאחר עשרים וארבע שעות אפשר להוסיף כפית של שמן שומשום. אוכלים קר.