.
התוספות המענינות והמקובלות לשיפור טעם הזיתים
אורגנו |
בזיליקום קצוץ |
גבעולי סלרי קצוצים |
זעתר |
חומץ 5% |
חומץ בלסמי |
חומץ בן יין |
לימון קצוץ או קליפה מגורדת |
סוגים שונים של שמם זית |
סוגים שונים של שמן זית מתובל |
פטרוזיליה קצוצה |
פלפל שחור גרוס |
פפריקה חריפה |
פפריקה מתוקה |
קימל |
רוזמרין טרי |
שום קוץ |
תימין קצוץ בצל עגבניות אדומות |
לשיפור ושינוי טעם הזיתים יש צורך בהכרת טעמי התבלינים והתוספות השונות.
ברוב המקרים כמויות התוספות הינם לפי הטעם האישי
זמן ההמתנה המינימלי לקליטת הטעםפ החדש הינו שלושה ימים
יש המכניסים התערובות למיקרו ל 5-10 דקות לזירוז התהליך