החומרים:
2 ק"ג שקדים ירוקים
חצי כוס שמן זית
ראש שום
חצי כוס שמן חמניות
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל גרגירים (אדום או שחור)
מיץ מלימון אחד
לימון טרי פרוס
בזיליקום גבעולים קציצים
מספר גבעולי טימין
4 כפות חומץ יין
אופן ההכנה:
חוצים השקדים לאורך
מבשלים במים עם מלח רתוחים כ 2 דקות (לא רכים מדי)
מעבירים לקערה אחרי סינון
מוסיפים את התבלינים
לאחר טעימה ראשונה ניתן לשחק בכמויות התוספות לפי העדפה אישית
מוסיפים חומץ ושמן ומכסים במים שרתחו
מוכן לאחר מספר ימים