המתכון פשוט מאוד וקל להכנה
ראשית יש לקלוף שיניים מ – 20 ראשים של שום
להכניסם לסיר איכותי המפזר את החום באופן אחיד
להוסיף שמן זית איכותי (רצוי מכבישה קרה בעל רמת חומציות נמוכה) עד לכיסוי שיניי השום.
להוסיף 1-2 כפיות מלח
קורט סוכר
פלפל שאטה חריף
מספר גבעולי טימין
ניתן גם להוסיף במקום גבעולי הטימין, גבעולי רוזמרין אשר מקנים לשום טעם שונה בתכלית
לאחר שכל המרכיבים בסיר יש לחמם על אש קטנה למשך כחצי שעה
יש להקפיד שהשמן ישאר בטמפרטורה גבוהה אך לא ירתח
ניתן לשמור בקירור מספר שבועות ללא בעיה
בתיאבון!
ניתן להכין ממרח מהשום ומרכיבין,להוסיף זיתים (ללא גרעין)פלפל שחור גרוס ומעט מלח .
גיל רבינוביץ