קים צ'י  – גרסה רשמית Kim chee

קים צ'י – גרסה רשמית Kim chee

החומרים:

 

2 שקיות פלסטיות      (ZIPOLOC)

1 ק"ג כרוב לבן (אם יש סיני עדיף) חתוך לחתיכות של 4 ס"מ

פלפל חריף קצוץ או אבקת פלפל חריף-בהתאם לחריפות

3 שיני שום פרוסות

20 ג"ר (3 כפיות) מלח גס

 

 

אופן ההכנה: 

 

לשים שקית אחת בתוך השניה (למניעת דליפה וריחות)

לסדר שכבות של  שישית מהכרוב,חצי מהשום,פלפל וחצי כפית מלח

לשים בשקית לנער היטב את הכל

ללחוץ מדי פעם במשך השעה ראשונה

במשך מספר שעות הכרוב ישחרר מים ויתכווץ בשליש עד חצי

יש לדאוג שהכרוב מכוסה כל הזמן בנוזל

להשאיר במקום קריר מאוורר היטב וחרי 2-3 ימים לקרר במקרר

מוכן לאחר יומיים עד שבועיים-תלוי בחומציות וחום הסביבה

אם מלוח מדי ,לדלל במים