החומרים:
3 ק"ג פלפל ירוק או אדום
150 ג"ר מלח
2 כוסות חומץ תפוחים
2 כוסות מים
מספר עלי דפנה
שמן
אופן ההכנה:
לנקות הפלפלים והוציא את הגרגירים
להניח בצנצנת או כלי חרס
לכסות בחומץ ומים
לסנן לאחר 4 שעות
בתוך צנצנת נקיה להכניס את הפלפלים לחוצים
להמליח
להניח עלי דפנה
לכסות בשמן )לפחות 1 ס"מ כיסוי
ללחוץ בצלחת עם משקל
התסיסה היא לאחר שבוע
ללחוץ שוב את הפלפלים ולכסות בשמן
באותה שיטה ניתן להחמיץ :אפונה וכרובית