החומרים:
עגבניות ירוקות וקשות
פלפל חריף
שום
מלח
מים
שמיר
סלרי
עלי גפן
עלי דובדבן
חזרת
חומץ
פלפל שחור
אופן ההכנה:
חורצים כל עגבניה בחלק העליון (מזרז תהליך ההחמצה)
מכניסים לצנצנת זכוכית
מוסיפים שמיר (הכמות לפי הטעם המועדף-שווה לנסות מספר גרסאות)
מוסיפים שום מקולף לפי הטעם
מוסיפים גבעולי סלרי
מוסיפים פלפל חריף לפי הטעם
מכסים במים מלוחים ביחס של כפית מלח לכוס מים (רצוי להשתמש במים חמים )
לוחצים את הכל במשקולת כצלחת
אוטמים הצנצנת מערביבם הצנצנת מדי פעם
מוכן כאשר הצבע של כל העגבניה משתנה לירוק כהה
טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך
ניתן גם להוסיף עלי גפן,עלי דובדבן או חתיכת שורש חזרת
פלפל שחור ומעט חומץ משפרים לאחדים מאיתנו את הטעם