חומרים:
1/2 ק"ג כרובית מוצקה מופרדת לפרחים קטנים.
1/2 ק"ג גזר קלוף חתוך לפרוסות עגולות בעובי של חצי ס"מ.
1/2 כף מחוקה של מלח גס לבישול
1 כפית מחוקה של סוכר
10 עלי דפנה שלמים.
10 כדורונים של פלפל אנגלי
2 כוסות חומץ בטמפ' החדר
2 כוסות מיים רותחים
אופן ההכנה :
שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוסיפים להם את התבלינים.
שופכים גם את החומץ והמים הרותחים.
סוגרים את המיכסה ומשאירים בטמפ' החדר ( לא במקרר) במשך 8 שעות.
אחרי 8 שעות המחמצים מוכנים וניתן להעבירם לכלי קטן יותר לאיחסון במקרר.