חומרים:
ירקות: לפת
גזר
קולורבי
צנון
סלק טרי קלוף
חומץ 5%
מים
מלח גס
מעט עלי סלק
אופן ההכנה:
שוטפים הירקות (ניתן לעשות כל אחד בנפרד או בשילובים) וחותכים לפרוסות דקות
משרים במים חמים למספר שעות ומסננים
מסדרים בצנצנת
חותכים הסלק לחתיכות גדולות (לכל ק"ג 2 סלק)
מוסיפים 1 כוס חומץ ו רבע כוס מלח (לכל ק"ג ירקות)
ממלאים במים
שבוע מוכן
ניתן להוסיף פלפל חריף ושום לפי הטעם
ניתן להוסיף יותר חומץ לשינוי הטעם
ניתן להוסיף כורכום או פרוסות גינגר