לפת -גזר-קולורבי-צנון כבושים

לפת -גזר-קולורבי-צנון כבושים

חומרים:

ירקות:     לפת

               גזר

              קולורבי

              צנון

 

סלק טרי קלוף

חומץ 5%

מים

מלח גס

מעט עלי סלק

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים הירקות (ניתן לעשות כל אחד בנפרד או בשילובים) וחותכים לפרוסות דקות

משרים במים חמים למספר שעות ומסננים

מסדרים בצנצנת

חותכים הסלק לחתיכות גדולות (לכל ק"ג  2 סלק)

מוסיפים 1 כוס חומץ ו רבע כוס מלח  (לכל ק"ג ירקות)

ממלאים במים

 

שבוע מוכן

 

ניתן להוסיף פלפל חריף ושום לפי הטעם

ניתן להוסיף יותר חומץ לשינוי הטעם

ניתן להוסיף כורכום או פרוסות גינגר