מרכיבים:
2 ק"ג כרוב
50 גרם מלח בישול
אופן ההכנה :
בוחרים ראש כרוב לבן ומוצק.מסלקים את העלים הפגומים.
מחלקים את הכרוב ל- 4 , פורסים כל רבע לרצועות דקות וזורעים את המלח לסרוגין.
מערבבים את המלח והכרוב בשתי כפות הידיים תוך מעיכה קלה.
דוחסים את הכרוב לתוך צנצנת גדולה.
מניחים את הצנצנת במקום חמים, ולאחר כ- 10 ימים הכרוב מוכן.
מידי פעם מסלקים את הקצף.
* ניתן להוסיף קימל,שמיר,תפוחי עץ,עלי דפנה,פפריקה מתוקה או פלפל שחור אנגלי תוספת טעם , למי שאוהב.
ב 100 ג"ר כרוב כבוש יש 16 מ"ג ויטמין C כאשר הצריכה היומית המומלצת היא 75 מ"ג