כרוב ובשר הונגרי: רקוט קאפוסטה Rakott Káposzta

 החומרים:

 

 

 

3  בצלים חתוכים לקוביות

3 כפות שמן או חמאה

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

200 גרם בייקון חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

3 כפות פפריקה מתוקה

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות אורז לבן מבושל

1 ק"ג כרוב כבוש

6 גביעי שמנת חמוצה

פלפל ומלח לפי הטעם

 


אופן ההכנה:



  1. מאדים את הבצל בשמן. מוסיפים את הפלפל ואחריו את הבייקון. מטגנים עד שמשחים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, ומבשלים עד שמלבין.
  3. מסירים מעל האש ומתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל שחור. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כמה דקות.
  4. מסננים את הכרוב הכבוש, שוטפים מעט במים – כדי להוציא את המליחות – וסוחטים אותו.
  5. בקערה נפרדת מערבבים היטב את השמנת החמוצה.
  6. בכלי פיירקס או בתבנית אפייה משטחים שכבה נאה מתערובת הבשר ומניחים מעליה שכבה נוספת של כרוב כבוש. מושחים בנדיבות בשמנת החמוצה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  7. מעל מפזרים מעט פפריקה לקישוט – ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה.

  ניתן להעשיר את הרקוט קאפוסטה בבשר חזיר מעושן וטחון ובעיגולי קבנוס עסיסי או נקניקיות חריפות.


חשוב מאד! יש להיזהר בהמלחת המאפה, שכן הבשר עצמו מלוח.


 


 


תודה לעופר ורדי שהוא עיתונאי ואיש של אוכל