החומרים:(מנה לבעלי מיכלים גדולים-מיכל של 10-12 ליטר)
7 ק"ג כרוב לבן
1 ק"ג גזר
חצי ק"ג סלרי
חצי ק"ג בצל או כרישה
200 ג"ר שמיר ירוק
1 כפית גרגירי קימל
200 ג"ר מלח גס
אופן ההכנה:
לחתוך את הכרוב כולו ולקצוץ דק
להוסיף הבצל או הכרישה
לחתוך הסלרי לחתיכות -להוסיף גם את העלים
לשים את השמיר על החלק העליון
לדחוס היטב
להניח בד כותנה על התערובת וללחוץ עפ צלחת ומשקל
להשאיר 2-3 ימים בחדר
לאחר מכן להעביר למקום קריר
אפשר לשנות עם מעט שמן,להוסיף מלח,סוכר ואף תפוחי עץ