ירקות מעורבים נוסח פולני

ירקות מעורבים נוסח פולני

החומרים:(מנה לבעלי מיכלים גדולים-מיכל של 10-12 ליטר)

 

7 ק"ג כרוב לבן

1 ק"ג גזר

חצי ק"ג סלרי

חצי ק"ג בצל  או כרישה

200 ג"ר שמיר ירוק

1 כפית גרגירי קימל

200 ג"ר מלח גס

 

 

אופן ההכנה:

 

לחתוך את הכרוב כולו ולקצוץ דק

להוסיף הבצל או הכרישה

לחתוך הסלרי לחתיכות -להוסיף גם את העלים

לשים את השמיר על החלק העליון

לדחוס היטב

להניח בד כותנה על התערובת וללחוץ עפ צלחת ומשקל

להשאיר 2-3 ימים בחדר

לאחר מכן להעביר למקום קריר

 

אפשר לשנות עם מעט שמן,להוסיף מלח,סוכר ואף תפוחי עץ