ירקות מעורבים-   חמוצים של שושנה

ירקות מעורבים- חמוצים של שושנה

החומרים:
ירקות מפולחים גס:
                         גזר 
                        גמבה
                        קולרבי
                        מלפפון
                        כרוב
                       כרובית
                       שום פרסי – את השום הפרסי יש להשרות חצי שעה לפני שאר  הירקות ולשטוף טוב טוב
 תבלינים  :
                      50  גרם תבלין לחמוצים ל 3 ליטר נוזל החמצה
                      להוסיף כף מלח לליטר נוזל
 היחס של התחמיץ :
                     ליטר  אחד חומץ טבעי 5%  ל- 2 ליטר מים
 אופן ההכנה:
 לחמם את הנוזל פחות מנקודת רתיחה ואז להכניס את כל הירקות פנימה
 לערבב ולוודא קבלת הצבע צהוב אחיד.
לאחר מכן להרתיח מספר דקות
כעבור כמה ימים החמוצים  מתעדים ,ומשביחים
אך ניתן לאכילה גם מיד.