החומרים:
אופן ההכנה:
שוטפים את החצילים ומרתיחים כ-5 דקות
החציל מוכן לאכילה לאחר יממה.
לפי יהודה הרפז:אפשר להשתמש רק במים 2 ליטר עם כף מלח לימון,פלפל חריף ושום
להרתיח המים עם החצילים ל 10 דקות,להכניס שום ופלפל חריף קצוצים לחצילים שהתקררו
להכניס לצנצנת עם כוס מלימון טבעי והמים שבהם בושלו החצילים לאחר שהתקררו
ניתן להוסיף מלח ופלפל שחור לטעם
לסגור הצנצנת ל 4 ימים ולהכניס לקירור
יש המוסיפים גם פרוסות לימונים,עלי דפנה,שמן זית וכוסברה