חצילים כבושים עם חומץ

חצילים כבושים עם חומץ




 





החומרים:



1 ק"ג חצילים קטנים מן הזן הסגול בהיר

1 ראש כרפס

1 ראש שום

3-4 פלפלים חריפים

1 כף כמון

3 כפות סחוג אדום

1/3 כמות חומץ

2/3 כמות מים

2 כפות מלח




אופן ההכנה:



שוטפים את החצילים ומרתיחים כ-5 דקות

במים עם 1 כפית מלח 

 מסננים מקררים וחותכים בכל חציל חתך לאורכו.

טוחנים את הפלפלים החריפים והשום

מוסיפים הסחוג, והכרפס(עם הקליפות) הפלפל האדום וכפות מלח ומערבבים היטב.

ממלאים כל חציל בתערובת וסוגרים את החציל

מסדרים בצנצנת זכוכית מהדקים ומוסיפים

את החומץ המדולל במים ואת שארית התבלינים


החציל מוכן לאכילה לאחר יממה.

 

 

לפי יהודה הרפז:אפשר להשתמש רק במים 2 ליטר עם כף מלח לימון,פלפל חריף ושום

להרתיח המים עם החצילים ל 10 דקות,להכניס שום ופלפל חריף קצוצים לחצילים שהתקררו

להכניס לצנצנת עם כוס מלימון טבעי והמים שבהם בושלו החצילים לאחר שהתקררו

ניתן להוסיף מלח ופלפל שחור לטעם

לסגור הצנצנת ל 4 ימים ולהכניס לקירור

 

יש המוסיפים גם פרוסות לימונים,עלי דפנה,שמן זית וכוסברה