חומרים:
2 ק"ג חצילים קטנים סגולים
4 כוסות שמן זית
חצי כוס מלח גס
כוס אגוזים קצוצים
2 כוסות פטרוזיליה
2-5 פלפלים חריפים לפי הטעם
2 ראשי שום קצוצים
חצי כפית מלח+ חצי כוס מים לעיסה
אופן ההכנה:
שוטפים החצילים וחותכים הגבעול וחורצים החציל באמצע
מרתיחים כ 10 דקות או מאדים עד שמתרככים (מסננים)
מערבבים לעיסה :פלפל חריף,אגוזים,שום וחצי כפית מלח
ממלאים את החצילים בעיסה
לאחר מכן מכניסים לצנצנת
שופכים חצי כוס מלח גם+חצי כוס מים מעל החצילים
מכסים החצילים בצנצנת בשמן זית
מוכן לאחר שבוע