החומרים:
1 ראש כרוב לבן
2 ראשי כרובית
1 ק"ג גזרים
כמה פלפלים אדומים,צהובים או ירוקים
1 ק"ג גזרים
כמה פלפלים אדומים,צהובים או ירוקים
מלפפון ירוק אפשרי לא חובה
לפת
קולרבי
פלפלים חריפים לפי הטעם
2 ראשי שום
תבלין לטורשי (בהרט)
תבלין לטורשי (בהרט)
מלח גס
2 בקבוקי חומץ רגיל אחד5%
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות או רצועות ומכניסים שכבה לצנצנת.
ומפזרים מעל מלח גס
מוסיפים מהשום והפלפל
חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת
מרתיחים את החומץ
מפזרים שתי עד שלוש כפות גדושות של תבלין הטורשי על הירקות
שופכים את החומץ החם עד שמכסה הירק שינוינות בצנצנת.
מערבבים ומניחים הצנצנת בחדר ליום יומיים.
מערבבים ומניחים הצנצנת בחדר ליום יומיים.
יש המרתיחים את הירקות ל 5-10 דקות,מכניסים את הירקות לפי סדר מהקשה לרך.
בצורה כזאת הרכים יהיו פחות זמן במים
גיוון ניתן להשיג על ידי שינוי כמות פלפל,גוונים בירקות,ערבוב עם כמויות גדולות יותר של שום,עלי דפנה ,פלפל אנגלי יש המוסיפים מעט סוכר