1 ק"ג זיתים ירוקים
5 פלפלים חריפים (שינוי לפי הטעם הרצוי)
1 כוס מלח
3 לימונים
רבע כוס חומץ
חצי כוס שמן זית
ראשי שום( לפי הטעם)
אופן ההכנה:
לשבור את הזיתים עם פטיש גומי או עץ (הזיתים בשקית)
להשרות הזיתים במים
להחליף את המים כל יום במשך 4-5 ימים (להוצאת המרירות)
לפרוס את הלימנים לפרוסות דקות
להכניס לצנצנת את הזיתים ושאר החומרים
לכסות במים כמעט עד הסוף
לשפוך שמן זית (מבודד)
לסגור היטב את הצנצנת
זמן ההכנה ומוכנות לאכילה כ 4 שבועות
תודה לרמי