החומרים:
2 ק"ג זיתים סגולים
כוס שמן זית
8 כוסות יין חמוץ אדום
10 כפות מלח בישול
3 כפות מלח
אופן ההכנה:
חותכים 1-2 חתכים לאורך הזית בעזרת סכין חדה
את הזיתים החתוכים משרים בצנצנת שבה מים
ומדי יום מחליפים את המים
לאחר 4 ימים של השריה שוטפים את הזיתים במים זורמים
מכינים תמיסת מי-המלח ממלח הבישול יחד עם המים
שופכים אותה על הזיתים שבצנצנת וסוגרים אותה היטב.
משאירים את הזיתים בהשריה במשך חודש
לאחר חודש מסננים את הזיתים מן המים
מכינים תערובת לכבישה:
היין החמוץ
,1-2 כפיות מלח שולחני דק
שמן הזית
תערובת זו יוצקים על הזיתים בצנצנת וסוגרים אותה שוב
משאירים את הזיתים סגורים בצנצנת במשך שלושה שבועות עד שמוכנים