החומרים:
2 ק"ג דלעת טרייה , מקולפת וחתוכה (ניתן להשתמש בדלורית)
5 כוסות סוכר
5 כוסות חומץ 5%
4 מקלות קינמון של 5 ס"מ
4 כפיות אבקת ציפורן (או 16 שלמים)
אופן ההכנה:
להכניס את הדלעת לקערה גדולה
בסיר גדול לערבב את הסוכר,החומץ,מקלות הקינמון והציפורן
להביא לרתיחה של 5 דקות
מייד אחרי הרתיחה לשפוך על הדלעת בקערה
לכסות ולהשאיר ל 8 שעות
לשפוך את הסירופ בסיר גדול להביא לרתיחה של 5 דקות
להוציא את מקלות הקינמון והציפורן
לשים את הדלעת חזרה בסיר ולהרתיח ל 5 דקות נוספות
לקרר בטמפרטורת החדר
להעביר לצנצנת תוך כיסוי הדלעת בסירופ
לשמור במקרר