חומרים :
1 ק"ג במיה טריה ואם אפשר קטנה וצעירה
2 כוסות של תערובת עשבי תיבול :
בזיליקום, בצל ירוק, נענע, תימין,סלרי, פטרוזיליה וכוסברה,פלפל חריף יבש (אם לא אוהבים אחד מהם אפשר לוותר)
10 שיני שום קלופות
1.5 כוסות של חומץ יין לבן
2.5 כוסות מים
2 כפות מלח גס
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
לקצוץ את קצה הגבעול של הבמיה אך לא להסירו לגמרי, מורידים את הצ'ופצ'יק בלבד
לשטוף לייבש ולעשות נקבים קטנים עם מזלג או סכין.
להרתיח בסיר את החומץ בן יין המים והמלח
אחרי 3 דקות של רתיחה להוסיף את הבמיה אל התערובת הרותחת
למשך 2 דקות של רתיחה להוציא מהסיר ולצנן מעט.
לסדר בצנצנצת חצי מכמות עשבי התיבול
להוסיף את הבמיה בצפיפות יחסית לא למעוך
לשפוך אל הצנצנת את התערובת הרותחת
להוסיף מלמעלה את עשבי הטיבול הנותרים
להוסיף מעל הכל את שמן הזית עד לכיסוי סופי ולסגור את הצנצנת
לשמור בטמפרטורת החדר במקום מוצל אך לא חשוך לגמרי.
אחרי כ- שבועיים ניתן לאכול