כ- 50 ביצים כבושות היטב מקולפות
1/3 חומץ טבעי (בצנצנת סגר קפיץ) 2/3 מים רותחים(להוסיף בסוף)
גרגרי חרדל, פלפל אנגלי
1 כף מלאה מלח
1.5 כף מלאה סוכר
2-3 עלי דפנה
2 פלפלי צ'ילי מיובשים קטנטנים
גרגרי קימל
מעל הכל שמים שמיר טרי
מעמיסים מעל בצל קלוף יבש קטן
שופכים המים הרותחים וסוגרים
כעבור שבוע בערך- טעם נפלא
ורסיה משודרגת:
מחמיצים ביצי תרנגולת באותו אופן.
להגשה- חותכים כל ביצה לאורכה, מניחים על מגש עגול
מזליפים על כל ביצה ממרח צבעוני (חרדל, סלט טורקי, מינוז ,צלפים וכדומה, איש איש לטעמו)
נוצר משטח צבעוני יפה וטעים.
אליעוז