החומרים:
750 ג"ר ארטישוק ירושלמי
שליש כוס מלח גס
1 כפית מלח גס
4 פרוסות דקות של גינגר
1-2 פלפלים חריפים מיובשים
חצי כפית זרעוני כוסברה
2 וחצי כוסות חומץ תפוחים
שליש כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
קולפים את הפקעות, פורסים אותן בעובי 5 מ"מ ושמים בקערה
ממיסים 1/3 כוס מלח בליטר מים
יוצקים על הפקעות ומשהים 12-18 שעות.
מסננים ושוטפים את הפרוסות
מסדרים אותן בצנצנת, בשכבות, שביניהן הג'ינג'ר, השום, הפלפלונים וזרעוני הכוסברה והכמון
מרתיחים בסיר את החומץ עם הסוכר וכפית מלח ומערבבים עד שאלה נמסים
יוצקים את החומץ החם לצינצנת ומקפידים שיכסה היטב את הפרוסות
סוגרים את הצנצנת ומשהים במקום קריר ואפל 3 שבועות לפחות לפני שמתחילים לאכול.
יש המוסיפים בצל פרוס דק,שן שום כתושה,שמן זית,מיץ לימון טרי,טימין,פלפל חריף לשינוי הטעמים
לאוהבי הטעם ה"קלאסי" ניתן להחמיץ את הארטישוק הירושלמי בדרך שמחמיצים מלפפונים חמוצים במלח.כאשר הולך מצויין בשילוב גזר.