חומרים:
קליפות אבטיח -ירוק+לבן+מעט אדום
מלח בישול
שמיר
פלפל חריף
שום
מים
אופן ההכנה:
לחתוך את קליפת האבטיח לקוביות
להכניס לצנצנת החמצה
להוסיף שמיר לפי הטעם
שום מקולף
פלפל חריף לפי הטעם
לכסות במים ומלח-כפית מלח על כל כוס מים
טוב לאכילה כאשר האבטיח משנה את הצבע לכהה יותר
עם גמר תהליך ההחמצה להכניס למקרר
שינויים:
יש המוסיפים:
חומץ בן-יין
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
מסמרי ציפורן
זרעי כוסברה
סוכר חום
יש המחמיצים אבטיח ללא הקליפה הירוקה מרתיחים את החומץ עם התבלינים ל 5 דקות ולאחר הקרור מכסים את האבטיח החתוך לשבוע.
חומץ בן-יין
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
מסמרי ציפורן
זרעי כוסברה
סוכר חום
יש המחמיצים אבטיח ללא הקליפה הירוקה מרתיחים את החומץ עם התבלינים ל 5 דקות ולאחר הקרור מכסים את האבטיח החתוך לשבוע.