החומרים:
2 וחצי ק"ג תפוחי אדמה ,מקולפים
1.5 כפיות מלח
5 כפות חמאה
חצי כוס שמנת
1 בצל בינוני קצוץ
חצי ק"ג כרוב כבוש מסונן היטב
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במים עד שמתרכך עם כפית וחצי מלח
לסנן היטב ולחמם שוב להזהר לא לשרוף
לעשות פירה מתפוחי האדמה עם תוספת החמאה.
בסיר,בחום בינוני,לערבב שארית החמאה ולבשל את הבצל עד שמתרכך,לא להשחים
לערבב הכרוב החמוץ עם מים,לכסות ולאדות 35 דקות,תוך ערבוב על מנת שלא ישרף.
ניתן להוסיף מים במידה וחסר.
כאשר המים רתחו והכרוב עדין לערבב עם הפירה
לתבל עם פלפל ולהגיש חם מאד