החומרים:
1 ק"ג פטריות
40 ג"ר מלח
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
אחרי הניקוי מבשלים במים רותחים 5 דקות.מסננים ומקררים
להכניס לכמה דקות למים קרים ולסנן
להכניס הפטריות לסיר כאשר החלק העליון כלפי מטה
בין שכבה לשכבה לפזר מלח מעורבב בסוכר
לאחר שממללאים ללחוץ עם צלחת כבדה
הנוזל העצמי יעלה למעלה
הפטריות מתכווצות כאשר נוצר מקום ניתן להכניס שכבה נוספת באותו תהליך
אם חסר מים להוסיף 1 כפית מלח על כוס מים
מוכן לאחר 12 יום מהשכבה האחרונה
לשמור במקום קר