החומרים:
3 ק"ג פטריות לפי הטעם
120 ג"ר מלח
מספר גרגירי פלפל שחור
מספר עלי דפנה
מספר גרגירי פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
לשטוף ,לחתוך את הפטריות לחתיכות ולייבש
להניח בצנצנת בשכבות
לפזר מלח על כל שכבה
ללחוץ עם צלחת
להניח במקום קריר עד שהפטריות יוצפו במים
במידה ואין מספיק נוזל ניתן להוסיף תערובת של 30 ג"ר מלח על ליטר מים
ניתן גם להרתיח הפטריות במי מלח ל 5-10 דקות (בהתאם לגודל)
להוציא הפטריות ולייבש
ניתן לשלב גם בצל פרוס
להמשיך בצורה הקודמת