החומרים:
6 כוסות מלפפונים בפרוסות
12 כוסות מים
חצי כוס מלח
5 כוסות חומץ5%
3 כוסות סוכר
1 כפית כורכום
2 כפיות גרגירי חרדל
1 כפית גרגירי סלרי
אופן ההכנה:
לחתוך את המלפפונים לפרוסות של כ 3 מ"מ
להכניס לתמיסה של 8 כוסות מים והמלח
להשאיר ל 3 שעות
לסנן את התמיסה מהמלפפונים
להרתיח 3 כפות חומץ ו 3 כוסות מים
להניח את הפרוסות בתמיסת מלח-חומץ הרותחת
להרתיח ל 8 דקות
לסנן ולזרוק את הנוזלים
לערבב את 2 הכוסות הנותרות של החומץ עם הסוכר וכוס מים נותרת
להוסיף תבלינים ולהרתיח 10 דקות
להניח את הפרוסות של המלפפונים בתמיסת החומץ ולהשאיר ליומיים
לחמם את החמוצים והנוזל לרתיחה,להכניס מיידית לצנצנות סטריליות ולאטום.