מלפפונים כבושים-נוסח הונגריה VIZES UBORKA

החומרים:
30 מלפפונים בגודל זהה
1 חבילה של שמיר
3 שיני שום כתושים
מלח
כפית קמח
פרוסת לחם שחור
אופן ההכנה:
לנקות היטב המלפפונים,לייבש במגבת.
לחתוך את שני הקצוות.
לעשות חתך אורכי לכל מלפפון בשני צדדים,
לא לחתוך עד הסוף על מנת שהמלפפון לא יפרד.
לשים חצי מהשמיר בתחתית הצנצנת.(כ 5 ליטר)
להוסיף שן שום
להכניס המלפפונים בעמידה ובצפיפות
אחרי השכבה הראשונה להוסיף את השמיר הנותר והשום.
להמשיך בדחיסת שורה נוספת.
להרתיח מים  בעם מלח ביחס של כפית מלח לכוס  או 4 כפיות מלח  לליטר.
לשפוך את המים על המלפפונים.(בזהירות שלא יסדק הכלי-רצוי שהמשטח יהיה חם)
לפזר מעט קמח למעלה ולכסות בפרוסת הלחם.
לסגור היטב הצנצנת.לשים למעלה סמרטוט רטוב.
לשים הצנצנת בשמש או מקום חם ל 4-5 ימים.להרטיב את הסמרטוט מדי יום.
אחרי שמוכן להכניס למקרר