חומרים:
מלפפונים ירוקים-קטנים,קשים קרובים לקטיף,ללא" ציפוי שעוה" לא מחממות (אם ניתן למצוא)
מלח בישול גס (לא להשתמש במלח שולחן בגלל התוספות שבו)
פלפל חריף טרי אדום או ירוק
שום (לא טרי מדי)
שמיר טרי (המאושרים שמוצאים שמיר פרא תשתמשו בו)
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את המלפפונים
חותכים את הפלומה (מכילה אנזימים מפריעים)
מכניסים לצנצנת שכבת מלפפונים-שמיר-שום(לפי טעם)-פלפל חריף
חוזרים על השכבות עד מילוי הצנצנת (בצפיפות)
מכינים תמיסה של כפית מלח על כוס מים
(לעצלנים כל כף מלח ששמים בצנצנת לשפוך מים חמים מאוד מהברז)
מכסים עם המים דואגים למשקל קל וסוגרים הצנצנת ושומרים בחדר
יום אחרי התחלת התהליך ניתן ליהנות ולבחון הטעמים השונים
להכניס למקרר מה שנותר עם גמר שינוי הצבע של הפלפלים והמלפפונים
זה השלב לנסות הבסיס ואחר כך להוסיף את הטעמים המיוחדים ו"סודות" המשפחה
ניתן לגוון במלח לימון וגרגירי חרדל | ניתן להוסיף לחיזוק והקשייה:עלה דפנה,חזרת או עלי דובדבן | ניתן להוסיף מעט עלי סלרי או גרגירים |
אפשר להחמיץ בבקבוקי פלסטיק של משקאות להשאיר לתסוס,לא לפתוח לפני השמוש בפתיחה מעל קערה לאסוף את הנוזלים | יש המוסיפים ועוטפים המלפפונים בעלי גפן (טעם מדהים) | |
יש המוסיפים פרוסת לחם שחור לזרוז התסיסה ההונגרים מוסיפים מעט מאד קמח מתחת ללחם | ניתן להוסיף כפית חומץ | ניתן להכניס למי קרח לשעתיים לפני הכבישה להקשייה |