החומרים:
4 ליטר מלפפונים ירוקים חתוכים לאורך
6 בצלים פרוסים
2 פלפלים ירוקים קצוצים
3 שיני שום
שליש כוס מלח גס
5 כוסות סוכר
1 וחצי כפיות כורכום
1 וחצי כפיות זרעי סלרי
2 כפות זרעי חרדל
3 כפות חומץ תפוחים
קרח גרוס
אופן ההכנה:
לפרוס המלפפונים לאורך עם הקליפה
להסיר את הקצוות
להוסיף הבצל,פלפל וראש השום
להוסיף מלח
לכסות בקרח גרוס ולערבב היטב
להשאיר עומד 3 שעות
לסנן היטב
להוסיף שאר המרכיבים בכלי נפרד
לשפוך על התערובת עם המלפפונים
לחמם עד לרתיחה
להכניס לצנצנת
ניתן לפסטר 10 דקות