החומרים:
2 ק"ג חצילים קטנים סגולים
2 ראשי שום
גבעולי סלרי
6 גזרים בינוניים
פלפלשחור גרוס
מלח גס
פלפל חריף טרי
4 כפות חומץ 5%
אופן ההכנה:
לכל חציל חותכים את הקצה הירוק,חורצים לאורך
מבשלים במים עד להתרככות ושינוי צבע (ניתן לאדות ואף להשתמש במיקרו עם כוס מים)
מסננים ונונים להתקרר
מכינים חומר למילוי החצילים מ:
שום מקולף,סלרי.גזר,פלפל חריף.מלח,פלפל שחור גרוס-טוחנים במעבד מזון עד דק
מכניסים חומר המילוי לחצילים הקרים
מכסים החצילים בתערובת של מלח ומים ביחס כפית מלח לכל כוס מים
מוסיפים 4 כפות חומץ
תהליך ההחמצה אורך כ שבועיים שלושה.
יש המשתמשים בחומץ במקום המים כפי שפורט המתכונים עם חומץ