2 ראשי שום לא מקולפים וחתוכים
3 פלפלים חריפים "שטה"
אופן ההכנה:
יש לקנות רצוי למסוק לבד זיתים שכבר החליפו את צבעם מירוק כהה לירוק
בהיר . עם הצפורן יש לבדוק אם הזית נפרד בקלות מהגרעין.
מכניסים את הזיתים לצנצנת ממלאים מים ומחליפים אותם כל יום במשך 10 ימים.
לאחר 10 ימים מכניסים לסרוגין זיתים שום חתוך ומפורר פרוסות לימון ופלפלים
חריפים.
מודדים כמה מים נכנסים לצנצנת המלאה. מוסיפים 10-12 % מלח גס על כל
ליטר מים. {לדוגמא ל-
את המלח יש להרתיח במים עד שימס.
מניחים את המכסה על הצנצנת ולא סוגרים אותו. מתחילה פעולת תסיסה שנמשכת
כשבועיים. יש להוריד את הקצף הלבן שמצטבר למעלה. לאחר סיום התסיסה
שופכים קצת שמן זית, מכסים בעלי לימון וסוגרים את המכסה.
אפשר לאכול אחרי חודש בערך, הזיתים קצת מרירים (ואם מריר מדי לשמר
לעוד תקופה) ואם מוסיפים בהגשה שמן זית וזעתר וליד כוס שרדוני קר מאוד,